Creatief schrijven (pakket)

€149,95 p/m

Ben jij een schrijver vol ambitie, en wil je een veelzijdige schrijfcarrière? Tijdens de opleiding Creatief schrijven (pakket) maak je kennis met diverse literaire genres. Zo groei jij uit tot een schrijver die van alle markten thuis is!

Inleiding

Ontplooi je schrijftalent in diverse richtingen

De opleiding Creatief schrijven (pakket) vormt de ultieme springplank naar een veelzijdige schrijfcarrière. Of je nu droomt van een glansrijke loopbaan als auteur of gewoonweg het beste wil halen uit jouw schrijfvaardigheden, tijdens de opleiding transformeer je in een allround schrijftalent. Je doet belangrijke basiskennis op van het schrijven én verdiept je in maar liefst vier literaire genres naar keuze. Dit alles onder begeleiding van gepassioneerde en ervaren docenten van de Schrijversacademie. Met hun diepgaande kennis van het schrijversvak en jouw ambities, kan je jouw schrijfdroom waarmaken.

Doe de gratis proefles

“Het schrijven van een verhaal was als het centimeter voor centimeter uitrollen van een tapijt. Pas terwijl je schreef ontvouwde zich het patroon.”

J. Bernlef

De Schrijversacademie biedt kwaliteit

De schrijversacademie biedt zowel inhoudelijk goede trainingen aan, als aandacht voor het persoonlijk contact. Het is als een warm nest waar je welkom wordt geheten en waar talent bijgeschaafd wordt.

Heb je vragen of wil je meer weten?

Ons team staat voor je klaar.

Inhoud

Hoe is de opleiding opgebouwd?

De opleiding Creatief schrijven (pakket) is zorgvuldig ontworpen om gepassioneerde schrijvers te begeleiden bij het schrijven van een eigen verhaal. Dit pakket bestaat uit een gestructureerde reeks modules, met een verplichte start- en eindbijeenkomst. In totaal zijn er 16 verplichte bijeenkomsten van elk 3 uur, ervan uitgaande dat je ervoor kiest om vier literaire genres te volgen. In de tussenliggende weken maak je opdrachten vanuit huis in een digitale leeromgeving. Het leertraject is opgedeeld in verschillende fasen:

Basisopleiding schrijven

4 modules - 8 bijeenkomsten

Allereerst ontwikkel je een brede basiskennis van het schrijven. Je leert diverse schrijftechnieken te beheersen, waarmee je zelf een verhaal kunt vormgeven.

Specialisaties naar keuze

8 modules - 16 bijeenkomsten

Vanuit een stevige basis, ga je de verdieping in. Je verkent vier creatieve genres, en gaat aan de slag met je eigen verhaal.

Schrijversdag

De Schrijversdag is onderdeel van je opleiding. Tijdens deze informatieve dag maak je kennis met mensen uit de literaire wereld. Klik hier voor meer informatie.

Wat komt aan bod

Gedurende de opleiding Creatief schrijven (pakket) werk je gestaag aan het realiseren van jouw persoonlijke doelen. Of je nu streeft naar het schrijven van een conceptversie of het volledig afronden van jouw verhaal, de Schrijversacademie helpt je om jouw schrijfambities te verwezenlijken.

Basisopleiding schrijven

In de introductiefase van de opleiding leg je een solide basis voor je schrijfvaardigheid. Je doorloopt vier inleidende basismodules, waarin je vertrouwd raakt met de belangrijkste schrijftechnieken. Zo leer je navigeren door verschillende vertelperspectieven, verken je boeiende plotconstructies, en werk je levendige dialogen en personages uit. Daarnaast zet je de eerste stappen in het schrijven van je eigen verhaal.

Specialisaties naar keuze

Heb je eenmaal een stevige basis? Dan doorloop je achtereenvolgend vier literaire genres, elk bestaande uit twee specialisatiemodules met vier bijeenkomsten. Je hebt keuze uit de volgende genres: Romans en korte verhalen, Thriller, Kinderboeken, Columns en blogs, Poëzie, Familieverhalen, Autobiografie, Fantasy & sciencefiction, en Scenario.
Wil je liever een zakelijke schrijfopleiding volgen, zoals Storytelling of Redacteur? Dat kan! Het is mogelijk om twee genres in te wisselen voor een zakelijke schrijfopleiding. Ook kan je ervoor kiezen om twee genres in te wisselen voor het volgen van onze inspirerende Schrijfretraite. Vraag hiervoor informatie aan via info@schrijversacademie.nl.

Ontvang feedback op jouw werk

Voordat je specialisatiemodules doorloopt, ga je in een horizongesprek, oftewel een 1-op-1-oriëntatiegesprek, opnieuw jouw schrijfdoelen na met een docent. Daarnaast beoordelen jouw docent en je medestudenten jouw werk gedurende de opleiding, en voorzien het van commentaar. Zo profiteer je van meerdere gezichtspunten op jouw schrijven en leer je van het werk van anderen.

Schrijversdag

De Schrijversdag is een mooie gelegenheid om te leren, te netwerken en te dromen over een bloeiende schrijverscarrière. Tijdens dit evenement maak je kennis met diverse schakels van de literaire wereld. Nieuwsgierig?

Lees meer

Examens & Diploma

Bezegel jouw schrijftalent met een getuigschrift

Indien je met succes alle basismodules hebt afgerond en actief hebt deelgenomen aan de bijbehorende bijeenkomsten, zal de Schrijversacademie je een digitaal Bewijs van Deelname toekennen. Heb je daarnaast ook de specialisatiemodules afgerond? Dan heb je de gehele schrijfopleiding behaald en kan je een gewaardeerd getuigschrift van de Schrijversacademie in ontvangst nemen.

De Alumniklas

Wanneer je bij ons een schrijfopleiding hebt afgerond, en nog extra motivatie nodig hebt om jouw verhaal op papier te zetten, ben je van harte welkom bij onze Alumniklas. In de Alumniklas ga je onder begeleiding van een ervaren docent aan de slag met jouw verhaal en dat van medestudenten. Het is bedoeld voor schrijvers die hun werk naar een hoger niveau willen tillen. Wil je meer informatie?

Lees meer

Wil je doorgroeien?

Ben je nog niet uitgeleerd en heb je de smaak te pakken? We hebben ook interessante korte schrijfopleidingen, waarin je in een mum van tijd meer leert over een specifiek literair genre of zakelijk vakgebied. Meer informatie hierover vind je hier.

Bekijk alle opleidingen

Wil je een brochure aanvragen?

Loop jij ook al lang met dit schrijfidee? Twijfel niet langer en ga aan de slag!

Lesgeld

Lesgeld

De opleiding Creatief schrijven (pakket) strekt zich uit over een periode van twee tot drie jaar. Over het algemeen bedraagt de totale studiebelasting zes tot acht uur per week. Het lesgeld is inclusief al het studiemateriaal, het horizongesprek, de studiebijeenkomsten en een Schrijversdag. Bij inschrijving betaal je eenmalig € 50 inschrijfkosten. Je kunt de opleiding in één keer betalen of het bedrag spreiden over 28 maanden.

Creatief schrijven compleet 6704

Eenmalig € 4.198,60   € 3.988,67 5% korting
28 maanden € 149,95
direct inschrijven

Eenmalige inschrijfkosten € 50,-

 

Meer informatie?

Wil je de brochure van Creatief schrijven (pakket) ontvangen met meer informatie over de opleiding? Vul onderstaande formulier in en je ontvangt de brochure binnen enkele minuten in je mailbox.  


Om je beter te kunnen helpen bij je studiekeuze kunnen we contact met je opnemen. Door dit formulier te versturen geef je hier toestemming voor. Ook ontvang je onze nieuwsbrief. Je kunt je altijd afmelden wanneer je wilt.

Startdata

Start met jouw schrijfdroom!

Voordat je begint met een van onze schrijfopleidingen, is het handig als je de Nederlandse taal beheerst. Zo haal je het meeste uit jouw schrijfreis!

Zaterdag 28 september 2024 | 10:00
Zaterdag 22 juni 2024 | 14:00
Zaterdag 10 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00
Zaterdag 31 augustus 2024 | 10:00